Home

TeamSGH op de SEM: Dag 5

Posted on May 25, 2015 at 10:55 AM

Dag 5 was de laatste dag in Ahoy voor TeamSGH. Spannend was hij zeker.


Nadat Daan en Thijs de definitieve oplossing vroeg in de ochtend af hadden, was het tijd om te testen. En het was een hele opluchting dat we onze  auto dan eindelijk langer dan één seconde zagen rijden. Vol trots, goede moed, en blijdschap haastten we ons naar de rij voor het echte circuit. Iedereen ging op zijn afgesproken post staan, met een stopwatch klaar voor gebruik. Toen we van post 1 doorkregen dat Mathilde was gestart was de spanning om te snijden.  Vol vreugde zagen we haar dan ook voorbij racen, en nog een keer en nog een keer. Haar rondetijden zagen er goed en stabiel uit, als ze langskwam zwaaide ze even om door te geven dat het goed ging, alles verliep zoals het hoorde te verlopen. 

Totdat het wel heel lang duurde voordat Mathilde voor de negende keer langskwam. De accu was op na acht en een half rondje. Om een geldige score neer te mogen zetten moet je tien rondjes racen. Zonder na te denken zochten we een nieuwe accu en al in de rij staand bevestigden we de geleende accu van de TU Delft. We kwamen door de keuring en stonden klaar om hopelijk met de nieuwe accu dan wel een tijd neer te zettten. Maar helaas sloot de baan terwijl er nog twee auto's voor ons in de rij stonden. 


Het was een intensieve, warme maar speciale week hier. Ook al hebben we keihard geploeterd, het is ons uiteindelijk niet gelukt om een officiële tijd neer te zetten. Maar we mogen trots zijn dat we tóch 8 hele rondjes hebben gereden!!! We willen iedereen heel erg bedanken voor de steun en hulp die we het hele jaar door en op de race zelf hebben gekregen! Zonder onze sponsors, schoolgenoten, vrienden, familie was het ons nooit gelukt. Op naar volgend jaar!

Categories: None